De persoon achter Perfect Sounds Unleashed 

Peter Süoss - Muziekproducer - Muzikant - Audiotechnicus - Bassist - Coach

Owner Perfect Sounds Unleashed

Ik breng jouw muziek naar radiokwalitiet

Hoe kwam ik op dat idee? Eerlijk gezegd dacht ik terug aan al de jaren dat ik als muzikant bezig was om muziek aan anderen te kunnen laten horen. En in al mijn enthousiasme de opnames aan iedereen die het wilde horen afspeelde. Op zoek naar een sprankel aan enthousiasme van de nieuwe luisteraar. En door de jaren heen groeide het enthousiasme bij de luisteraar echt wel. Maar mijn eigen enthousiasme werd terughoudender. Niet omdat de muziek van mijn bands niet goed genoeg was. Niet omdat de nummers niet goed genoeg waren ingespeeld. Vooral toen ik al ruim 10 jaar in diverse bands speelde, was dat niveau echt wel goed te noemen. (onbescheiden? Een beetje!)

Nee, het was omdat de kwaliteit niet vergelijkbaar was met wat er op de radio voorbij kwam. Een paar redenen benoem ik in willekeurige volgorde. De band had weinig ervaring in de studio. De studio had beperkte mogelijkheden om opnames te maken. De studio had weinig mogelijkheden om goed te mixen. De technicus had weinig verstand van het genre. De technicus was eigenwijs. Er was weinig budget en het moest snel af. De band speelde de muziek nog niet goed. Het nummer was nog niet af. Er werd te snel besloten om verder te gaan met opnemen van andere nummers, ondanks de fouten van 1 of meerdere bandleden. Er ging iets kapot in de studio. Een van de instrumenten maakte ineens rare geluiden. En nog wel meer zaken te benoemen waardoor dit kwam.


Mijn 'ellendige' ervaringen kunnen jouw helpen sneller dit alles voorbij te gaan. Dat zou toch fijn zijn, of wil je juist alles zelf bedenken? Het wiel opnieuw uitvinden? Dat mag natuurlijk altijd. Neem er even 10 jaar voor. :-)

Perfect Sounds Unleashed

Jouw muziek op radiokwalitiet afgemixt

Bij mij staat jouw creativiteit centraal

Jouw creativiteit en muziek wordt begeleid naar een volwaardig nummer op radiokwaliteit. Jij bent artiest of hebt een band en je hebt heel lang aan je muziek gewerkt. Dan wil je niet dat dit zomaar wordt opgenomen en afgemixt op een willekeurige plaats, door een willekeurig iemand. Puur en alleen omdat hij of zij een opname studio heeft. Of door iemand die zich alleen wil bezighouden met de opname en mix van je muziek. 

Je zoekt een betrokken en ervaren persoon, die jouw creativiteit juist stimuleert. Die zich met alle aspecten van dat creatieve proces kan afstemmen. Die kan vertalen naar een verbetering van je muziek. Met als eindresultaat, jouw muziek afgemixt als muziek van radiokwaliteit. Iemand die je vooraf helpt in de voorbereidingen. Je zoekt de persoon die je muziek en jou en je bandleden naar een hoger platform tilt. Die je helpt je fans te vinden en zorgt dat die  de muziek steeds vaker willen terughoren en afspelen. Mijn kennis kun jij ook opdoen, maar in plaats van zelf veel tijd en geld kwijt te zijn aan 'mislukte studio avonturen', geef ik je alle in's- en out's op voorhand mee.

Bij mij begint het opnameproces niet pas in de studio. Bij mij begint het opnameproces al ruim van tevoren. We nemen de tijd om vast te leggen welke stappen er komen. Dan ben jij bij het opnemen niet meer verrast. Dan voel je je zeker van je zaak en kunnen jij en je bandleden vol zelfvertrouwen de muziek spelen in de studio. Ik heb dit opnameproces al vaak doorlopen en weet ook waardoor dingen misgaan. 

Hoe ga ik te werk

Voorbereiding van je muziek

Samen doorlopen we je muziek en bekijken we waar we nog wat willen aanpassen. Jij bent daarin bepalend, want als jij er niet achter staat, heeft het geen toegevoegde waarde.

De juiste studio keuze bij jouw budget

Door te weten wat je wilt uitgeven en wat je ervoor kan krijgen, sta je achteraf niet met een half afgemaakt product.

Jij bent en blijft de beslisser

Iedereen kan met goede ideeën komen. Jij hebt echter een 'geluid in beeld'. Dat is niet altijd makkelijk te begrijpen. Ik kan en zal je alleen adviseren om bepaalde stappen niet te nemen, omdat het niet werkt. 

De juiste studio keuze bij jouw muziek

Wanneer je weet waar je jouw stijl het beste kunt opnemen, komt dat beter tot zijn recht in het eindresultaat. Don't try to fix it in the mix, is een veel gebruikte term onder studiotechnici. Net zo belangrijk als de voorbereiding

Bandleden zijn teamleden

Door te bekijken wat ieder bandlid kan of nog kan verbeteren, wordt de muziek steeds beter. Samenspel van de muzikanten wordt verbeterd door specifieke oefeningen. Ik weet hoe dit positief in te steken en vertrouwen te boosten. 

Hulp bij het krijgen van nieuwe fans

Tijdens onze samenwerking geef ik stap voor stap inzicht in hoe jij je huidige fans kunt entertainen en nieuwe fans kunt winnen. En wel de echte fans. Diegene die bereidt zijn je te volgen en je merchandise te kopen 

Wat zegt een andere professional over mijn mix?

Warren Huart

Multi Platinum Award winning Producer

The making of 'Shadow or sun'

Maarten, vriend en gitarist van Awash over hoe het lied is gemaakt en ook mijn rol daarin als producer van het nummer

arrow_drop_up arrow_drop_down